Nočno odvajanje

Tudi meni se je zgodilo, da se je otrok kdaj polulal v posteljo, ko je bil brez plenice. Moja jutra so bila takrat še bolj pestra s preoblačenjem in nato sušenjem vzmetnice. Posebno takrat, kadar so prišli na obisk zaporedni dnevi meni, nepojasnjenih lulanj. O ja razumem Vas mamice, tudi jaz sem bila tam. Sama sem brezpleničarstvo “eksperimetirala” kar  po domače, saj se na zunanje pripomočke nisem kaj dosti, no moram priznati, nič pripravljala. Niti ni bilo prostora, ne časa, ker te vsebine poprej niti malo nisem poznala.

V začetnih fazah brezpleničarstva sem tako nekajkrat pridno sušila vzmetnico. Da ne omenjam partnerjevega “tihega” zmajevanja z glavo, saj je bilo ravnokar kupljeno vzmetnico, res škoda za pogosto urinsko sušenje.

Ja, saj sem vedela vse to in si vsakič rekla, da je bilo to zadnjič. 😉  Šla sem seveda korak naprej in si v nadalje pripravila posteljo tako, da sem na mestu, kjer sta otroka spala, podložila dva sloja brisač. Čez sem jih nato seveda prekrila z rjuho. Je stvar delovala, a vseeno brisača ponavadi ni zadržala vsega lulanja.  Zaradi nefiksiranosti so se tudi ob premikanju otroka velikokrat spodvile in prestavile, zato je bil jogij zopet nezaščiten.

nepremočljive podloge -> klik na slikico

Neskončno sem hvaležna temu, da sem bila zaradi teh mojih “eksperimentiranjih” primorana pobrskati in se bolje pripraviti na nočno lulanje.

Potrebovala sem  pralne nepremočljive podloge, ki bodo lulanje zadržali. Želela sem materijale, ki bodo dihali inbili čimbolj približani naravi. Dobila sem jih pri Viralu (Racmanu) iz 100 % bombažne tkanine, ki imajo certifikat Oeko-Tex® Standard 100, razred 1.  Ker ste mamice, tako kot jaz, z njimi izredno zadovoljne, sem jih umestila tudi v našo ponudbo spletne trgovine brezpleničarjev. Za nas jih šivajo po željenih velikostih.

Ne vem sicer mamica, v kateri fazi odvajanja od plenic se trenutno nahajš, a nepremočljiva podloga je od takrat zame bila nepogrešljiv pripomoček. Jaz osebno sem nato nočno odvajanje izvajala veliko bolj sproščeno, saj nisem bila niti malo pod pristiskom, da bi bil moker tudi naš ljubi “jogi”. 🙂 Predvsem sem lahko bila osredotočena nase, na znake otrokovega prebujanja in na mirno izvajanje lunice in kasneje podstavljanje nočne EC kahljice.

Kajti prigovarjanje otroku: “Zakaj si se polulal ponoči, moral mi povedati…”, pri Nežni Komunikaciji Izločanja odpade.  Mi smo tisti, ki se moramo ustrezno pripraviti, da lahko otrok postopoma doseže in ponovno obudi reguliranje izločanja. Predvsem pa smo mi tisti, ki se jih moramo naučiti slišati in si upati narediti korak spanja  brez plenice. Otroci nam bodo že pridno sledili, ko bomo na to tudi mi resnično pripravljeni.

Pa Srečno in Sončno v lep vikend! <3


 

Sem Ana Božič Biseri Sreče, avtorica Priročnik za starše, Od rojstva brez plenic. Mamica dveh otrok, ki sta živela življenje brez plenic. Si želiš, tudi ti odkriti to mogočnost?

Klik na slikico in postani tudi ti ena izmed tisočih mamic, ki so skupaj z mano potrdile to mogočnost.  Otroci Vam bodo hvaležni za to.  

obišči delavnice po Sloveniji – online delavnice – svetovanja

Klik – klik na slikico Trgovina BISERI SREČE—>