MAMI BLOG

Pismo mamice po DELAVNICI

“Pozdravljena, Ana. Na žalost sem mogla po predavanju hitro iti, ker me je starejši sin čakal pri babici, drugače bi še malo poklepetala… Res hvala za predavanje. Čeprav sem knjigo... [Beri dalje] Preberi več »

Ko sem postala mama

MAMINA ZGODBA 🌸Že veliko, veliko preden sva postala starša najini mali stručki, sem čutila da bova imela punčko. Ne boste verjeli, tudi partner je bil istih misli, in še preden... [Beri dalje] Preberi več »

Prednosti brezpleničarstva

MAMINA ZGODBA 🌸 “Že med nosečnostjo sem se odločila da bom pri svojem dojenčku uporabljala krojene pralne plenice. Tako kot je to delala moja mami pri meni, in vse moje... [Beri dalje] Preberi več »

VIDEO: Klepet ob kavi

  OD ROJSTVA BREZ PLENIC! Kako otroka odvaditi od plenic (ne glede na njegovo starost)? Ana Božič FB: https://www.facebook.com/groups/1641419932851265 Za otroka povprečno porabimo 2160 plenic letno! To pa je enega... [Beri dalje] Preberi več »

Program brezpleničarstva Elimination Communication

CELOSTNI PROGRAM – POMLAD 2020 Draga mamica.  Dobrodošla v Svetu Nežne Komunikacije Izločanja. Zate sem tako ustvarila PROGRAM poglobljenega učenja brezpleničartsva ki zajema kar 5 poglobljenih delavnic in srečanj (torej... [Beri dalje] Preberi več »

Kako sem začela brezpleničarstvo...

Sem mamica dveh punčk. Sedaj tri-letne Anne in dvo-mesečne Nine. Nino sem pričela spremljati kdaj želi izločati pred približno enim mesecem. Trudim se da ji ponudim prostor za izločanje kar... [Beri dalje] Preberi več »

Svet brez plenic

komunikacijaDobrodošli v mojem svetu brez plenic. Otroci so naše največje bogastvo… Za ta svet smo ustvarili čudovito umetnino, polna čutenja, hrepenenja in želje po uživanju življenja… Za rojstvo našega malega... [Beri dalje] Preberi več »

Odzivi bralcev

  Knjigo Od rojstva brez plenic sem imela priložnost brati z dveh zornih kotov. Najprej z jezikovnega, kot lektorica, kar mi je bilo res v veselje – a ne samo... [Beri dalje] Preberi več »

"Počutim se kot da je moj sin, ki nosi plenice, kriminalec!!?"

ANONIMNO “Počutim se kot da je moj sin, ki nosi plenice, kriminalec!!?” Danes sem prejela klic obupane mamice. Namreč njen 3, 5 let star sin še vedno nosi plenice. Poleti... [Beri dalje] Preberi več »

NOVO!Delavnica ONLINE prijava

ODVAJANJE OD PLENIC in EC za VSE starosti otrok.  ONLINE delavnica. Prijava: Trgovina BISERI SREČE Delavnica je namenjena za VSE starosti otrok in je velika nadgradnja priročnika za starše, Od... [Beri dalje] Preberi več »

Bazen in brezpleničarstvo: Plenice Da? Ne?

    Prišepnila Vam bom novo veliko zanimivost, našega življenja brez plenic v bazenih. Na zadnji delavnici v Kranju sem jo tudi prvič predstavila. Živeli smo življenje brez plenic, a prišel je poletni čas in z... [Beri dalje] Preberi več »

UDELEŽNKA Coach PROGRAMA

“Prišla sem do konca priročnika Od rojstva brez plenic in na strani 103 našla povezavo do spletne strani. Ker me je zanimalo za kaj točno gre, sem se usedla za... [Beri dalje] Preberi več »

Lulanje obvladamo, kakamo pa še vedno v plenico...

Veliko staršev se obrne name za svetovanje s težavo kakanja pri svojem otroku. V višji otrokovi starosti. In teh primerov moram reči, zares ni malo. “Lulanje obvladamo, ampak kakamo pa... [Beri dalje] Preberi več »

PREVIJANJE - PRVI STIK Z INTIMO

Vse dokler mi sami, pri svojem otroku ne začnemo z odvajanjem od plenic, se nam odvajanje morda ne zdi tako zelo pomembno. Ko pa pridemo do tja, se velikim staršem... [Beri dalje] Preberi več »

PREDNAROČILA! EC EasyFree HLAČE

EC EasyFree HLAČE so zasnovane posebej za dojenčke in otroke, ki prakticiramo brezpleničarstvo. Omogočajo enostaven in enoročni “dostop” do sistema plenic, ali hlačk pod hlačami.  Te hlače ustvarijo praktično kombinacijo,... [Beri dalje] Preberi več »

Postani DIAPER FREE COACH 2020

Želiš tudi ti širiti mojo izkušnjo Nežne Komunikacije Izločanja po priročniku za starše, Od rojstva brez plenic? Pridruži se mi na izobraževalnem programu! PRIJAVE ŠE ODPRTE DO: 15. 2. 2020... [Beri dalje] Preberi več »

Odpiram Mamino ŠTACUNO

  Mamina ŠTACUNA Dolgo sem razmišljala, kje naj najdem kotiček in ustrezen prostor za nas mamice, kjer bodo lahko uporabljene stvari krožile med nami. Ker če smo za Planet pomeni,... [Beri dalje] Preberi več »

Trgovina BISERI SREČE

Diaper Free Line Slovenija – Dobrodošli v prvi brezpleničarski trgovini v Sloveniji. V njej boste našli novo in razširjeno ponudbo izdelkov za brezpleničarje, kvalitetnih in certificiranih izdelkov ter priznanih proizvajalcev. ... [Beri dalje] Preberi več »

PRALNE PLENICE

PRALNE PLENICE in BREZPLENIČARSTVO “Za pralne plenice sem se odločila že v prvi nosečnosti. Tudi sama namreč nisem navdušena, da večino »tistih dni v mesecu« posežem po plastičnih vložkih, pa... [Beri dalje] Preberi več »

Aplikacija EXPECTING - Novost Za nosečke

MOBILNA APLIKACIJA ZA BODOČE STARŠE EXPECTING Števec otrokovih gibov dokler je še v trebuhu, navodila za očete kako podpreti partnerko v nosečnosti in med porodom ali kako pričvrstiti avtosedež, merilec... [Beri dalje] Preberi več »

Delavnica ONLINE 11. 9.

ODVAJANJE OD PLENIC Potrebuješ pomoč pri odvajanju od plenic? Že odvajate, pa ste morda naleteli na vprašanja, dileme in nesodelovanje s strani Vašega otroka? Na  delavnici ODVAJANJE OD PLENIC, boste... [Beri dalje] Preberi več »

SVETOVANJE za otroka 3,5 let

ODVAJANJE OD PLENIC Prejšnji teden me je mamica prosila za svetovanje. S sinom starim 3,5 let sta se lotila odvajanja od plenic, vendar jima ni najbolje uspevalo. Še več kot... [Beri dalje] Preberi več »

Od rođenja bez pelena

Pred točno tremi leti se je rodil Hrvaški prevod priročnika za starše, Od rojstva brez plenic. Hvala Vsem, ki ste v tolikšnem številu z menoj na poti, delite podporo mamicam... [Beri dalje] Preberi več »

SLIKE delavnice

20160730 111653 Preberi več »

FB podpora: ODVAJANJE OD PLENIC

DARILO ZA VSE: FB podpora, ODVAJANJE OD PLENIC Brezplačen dostop do ZAPRTE fb skupine ODVAJANJE OD PLENIC – Nežna Komunikacija Izločanja. Še nisi član/ica? Včlani se tukaj:—> ODVAJANJE OD PLENIC   Preberi več »

Nova knjiga: MESTO LUČI

MESTO LUČI – Srčno potovanje V vsakem človeku je skrit zaklad srca, a le redki ga odkrijejo in zaživijo. Ta knjiga je dana z namenom, da pokaže pot, a korake... [Beri dalje] Preberi več »

Mamica, zares si me ganila do solz...Hvala!

PISMO MAMICE “Draga Ana, običajno ne pišem veliko, ampak danes sem si pogledala tvoj video z odgovori na vprašanja, ki me je resnično ganil vse do solz in toplih občutkov... [Beri dalje] Preberi več »

Mamica Mirjam...

“Občudujem lepoto življenja. Lépo je sožitje telesa in duše, pa bivanje človeka z naravo, lépi so odnosi med ljudmi. Lépo je življenje, rojstvo novega bitja ter materinstvo in očetovstvo. Pred... [Beri dalje] Preberi več »

Nočno odvajanje

Tudi meni se je zgodilo, da se je otrok kdaj polulal v posteljo, ko je bil brez plenice. Moja jutra so bila takrat še bolj pestra s preoblačenjem in nato... [Beri dalje] Preberi več »

Pozdravljena Ana...

Pozdravljena Ana, že med nosečnostjo sem zasledila brezpleničarstvo in sicer na Klepet ob kavi, ampak ker sem prvič mamica nisem zbrala dovolj poguma. Moja deklica je bila kot dojen otroček... [Beri dalje] Preberi več »

Ana, prosim za nasvet

“Knjigo sem kupila lani, ob rojstvu mlajše hčerke. Od 6. tedna se tako trudimo brez plenic s kombinacijo pralnih. So boljši in slabši dnevi, ampak mislim da je bistveno to,... [Beri dalje] Preberi več »

Evolucija drekca

“To, da sva jo začela dajati na kahlico, je bila ena boljših odločitev (no, v resnici nama je hčerka pokazala, da to želi), ker se ta celotna “komunikacija” preslikava tudi... [Beri dalje] Preberi več »

A so dojenčki res stalno tako lačni?

// srčna tema // Svetovalke za dojenje Aleksandre Brlan: “Kot svetovalka za dojenje se pogosto srečam s situacijo, ko se mame sprašujejo o tem, kaj za enega hudiča naj dajo... [Beri dalje] Preberi več »

Pismo mamice

Pozdravljeni, hvala za poslano knjigo, se že učimo :). Princip sem poskusila pri starejšem sinu (sedaj star tri leta) in z branjem vaše knjige znova ugotavljam, da sva bila na... [Beri dalje] Preberi več »

Pišem Tebi draga mama...

Pišem Tebi draga mama, ker vem, da potrebuješ moje Pomoči. Da kličeš in prosiš da nemi glas skozi Tišino, nazaj v Svetlobo bi se brž prebil. Tebi, draga mama, ki... [Beri dalje] Preberi več »

Če bi vedela, da bo tako...

  Spomnim se trenutka, ko sva se odločila, da ju bova imela. Enega in nato takoj po štirinajstih mesecih drugega otroka.  Še zdaleč si morda nisva predstavljala, kaj lahko zares... [Beri dalje] Preberi več »

Odvajanje od plenic in prehod v vrtec VIDEO

Preberi več »

Ana, NA POMOČ!

laid-back-newborn-black-white-bw-mother-kissing-forehead-documentary-moment-photo-60Odvajanje je proces, ki morda ne bo stekel v enem dnevu. Poslušajte otroka, in se učite na na jegovih odzivih. Če že nekaj sedaj mislimo, da ne bo uspelo, potem... [Beri dalje] Preberi več »

Izločanje pri živalih

Danes sem z otrokoma našla tole čudovito prazno ptičje gnezdo. 🐦 Zanimivo… Ptičkov sicer ni več, a V njem ni niti sledu o njihovih iztrbkih. Živali so namreč v naravi... [Beri dalje] Preberi več »

Povabilo k sodelovanju

POVABILO k USTVARJANJU NOVEGA PRIROČNIKA, KNJIGE: ODVAJANJE OD PLENIC – Nežna Komunikacija Izločanja Ko sem začela z brezpleničarstvom pri svojih dveh otrocih je bilo, pred tremi leti, v moji bližnji... [Beri dalje] Preberi več »

Zahvala mamice

  “Živeli, jaz bi se rada zahvalila vsem, še posebej Ani, pri reševanju izziva, ki naju je s partnerjem doletel, pri takrat 7mesecniku. Vaši odgovori so mi dali upanje in... [Beri dalje] Preberi več »

Krči - Naravna rešitev

laid-back-newborn-black-white-bw-mother-kissing-forehead-documentary-moment-photo-60  Moja zgodba Ko postanemo mamice, se kaj kmalu pri dojenčku srečamo s tegobo krčev.  Beseda “krči” ko je hudo, ko otrok joka in joka in mi ne vemo, kako... [Beri dalje] Preberi več »

Adijo pleničke - ZGODBA MAMICE - 4. del

Adijo pleničke – 4.del Naš naslednji cilj je bil, da otrok ni povit v tisto gmoto plenic, čeprav je suh. Ni še dopolnil štirih mesecev, ko sva se z Ano... [Beri dalje] Preberi več »

Korak naprej - ZGODBA MAMICE - 3. del

29388842_10216124945862713_5110834654099854885_nKorak naprej – 3.del Ljudje smo tako narejeni, da ko nekaj dosežemo, želimo več, če seveda obstaja možnost nadaljevanja. Moj glavni cilj je bil, da otrok lula izven plenice. Zaradi... [Beri dalje] Preberi več »

Iz teorije v prakso - ZGODBA MAMICE - 2. del

neimenovano1Iz teorije v prakso – 2.del 6 tednov po porodu sem nabirala moč in energijo, da poskusim to prečudovito teorijo udejanjiti v praksi. En dan sem si vzela čas in... [Beri dalje] Preberi več »

Začetek brezpleničartsva - ZGODBA MAMICE- 1. del

Zares suha ritka je nekaj najlepšega, kar lahko podariš svojemu dojenčku . Ana Božič – moja najboljša gurujka… Dovolite mi, da opišem svojo izkušnjo z brezpleničarstvom, ker želim vsaki mamici... [Beri dalje] Preberi več »

Mnenja

Preberi več »

O avtorici

20160620_171935 Preberi več »

Koraki odvajanja od plenic

ZAČEL SE JE… Namreč idealen čas za odvajanje od plenic. In tudi danes se bodo temperature povzpele že kar zelo visoko. Izkoristite dan za  druženje in povezovanje s svojim otrokom. ... [Beri dalje] Preberi več »

ONLINE delavnice APRIL/MAJ 2018

 April/Maj 2018 NOVI  ONLINE TERMINI APRIL: 26.4.2018 ob 17h MAJ: 17.5. 2018 ob 17h Online FB  LIVE Delavnica: ODVAJANJE OD PLENIC Prijave : ana@brezplenic.com dopiši #ONLINE delavnica Cena delavnic za... [Beri dalje] Preberi več »

Kdaj odvajati otroke od plenic?

21314496_1877529612510758_891751473760673471_nVelikokrat sem na delavnicah dobila vprašanje, kdaj je ta pravi čas, ko naj pri svojem otroku začnem z odvajanjem od plenic? Pravi čas je TUKAJ in SEDAJ. Ko poznate vsebino... [Beri dalje] Preberi več »

Svetovanje

23130741_10214025045529102_5253810279942929640_nINDIVIUDALNO online Svetovanje NEŽNA KOMUNIKACIJA IZLOČANJA   Z OSEBNIM PRISTOPOM Odvajanje od plenic – za vse starosti otrok težave s kakanjem težave z lulanjem odvajanje podnevi odvajanje ponoči navajanje na kahljico... [Beri dalje] Preberi več »

Delavnice 2018

https://www.youtube.com/watch?v=i_RCLgZml3o Preberi več »

Prijave: Delavnica, ODVAJANJE OD PLENIC

certificate  INTENZIVNA DELAVNICA Trajanje: 3 h Sobota, 7.10. od 10 – 13h. Investicija Vase in v Vašega Bisera 35 eur. Lokacija: Znana prijavljenim nekaj dni pred dogodkom. Prijave: Preberi več »

Zakrita sporočila izločanja

Rada bi z Vami podelila dogodek z mojim mlajšim sinom. Zgodil se je par dni nazaj, a še vedno svež kot da bi se zgodil ta trenutek. Nežna komunikacija izločanja... [Beri dalje] Preberi več »

Napaka odvajanja

Jo delate tudi Vi? Da, naše globoko zakoreninjeno vprašanje otroku: “Te lulat? greva lulat?” A hkrati se ne zavedamo, da v bistvu otrok ne ve kaj ga sprašujemo. Sam se... [Beri dalje] Preberi več »

Dan brez plenic - 8. julij

20160730_111653DAN BREZ PLENIC 8. JULIJ 2017 park Tivoli Ljubljana + 2x deLAVNICA delavnica: za starost otrok od 0 – 18 meseca. 2. delavnica: za starost otroka 18 meseca dalje. Prijava:... [Beri dalje] Preberi več »

Bez pelena od rođenja - Hrvaška Revija Sensa

03/05/2017 Bez pelena od rođenja – trend u roditeljstvu sa sve više poklonika Koje dobrobiti metoda prirodnog roditeljstva donosi djeci i roditeljima te kako je uspješno usvojiti objašnjava slovenska odgojiteljica... [Beri dalje] Preberi več »

Prva Slovenka s priročnikom o brezpleničarstvu

  Sem Ana Božič Biseri Sreče, avtorica Priročnik za starše, Od rojstva brez plenic. Mamica dveh otrok, ki sta živela življenje brez plenic. Si želiš, tudi ti odkriti to mogočnost?... [Beri dalje] Preberi več »

Pismo hvaležne mamice

“Draga Ana!     Na kratko bi rada zapisala tole: Ko sem še v času nosečnosti razmišljala o tem, kaj in kako med nosečnostjo, pri porodu in seveda po porodu,... [Beri dalje] Preberi več »

Dojenčki brez plenic

  “Že dolgo nisem tako na mah prebrala knjige, kot pravkar natisnjen priročnik za starše, Od rojstva brez plenic Ane Božič. Čeprav sem o konceptu brez plenic brala že, ko... [Beri dalje] Preberi več »

Nežen Telesni stik

  Najpomembnejše pri izvajanju koncepta brezpleničarstva je poleg sledenja otrokovemu občutenju, najpomembnejši tudi telesni stik z otrokom. Pomembno je, da ga negujemo in da le – tega ne pretrgamo med samim izvajanjem... [Beri dalje] Preberi več »

Moral bi mi povedati, da boš lulal!?

Pa ste ga znali naučiti, kako narediti takšno posledico? Kakšne postopke odvajanja od plenic poznamo v našem resničnem svetu? Pomislite, kako ste se tega projekta lotili? … Kako se ga... [Beri dalje] Preberi več »

Plenice? Le kakšen pomen imajo pri otroku?

Če bi mi kdo pred časom dejal, da bosta moja dva otroka odraščala brez plenic, mu ne bi verjela. Plenice?   Le kakšen pomen imajo z vzgajanjem, z odnosom do... [Beri dalje] Preberi več »

Odzivi delavnic

“Za nami je še eno čudovito predavanje Otroštvo brez plenic. Hvala, Ana Božič, za vso predano energijo, znanje, spodbude. Čeprav sem predavanje poslušala že drugič, sem z isto vnemo kot... [Beri dalje] Preberi več »

DELAVNICE 2017

611b158f65a293a36f7eb1eae2c665eeDO POLETJA BREZ PLENIC NOVO MESTO 12. 4. 2017 ob 17h Prijava: ana@brezplenic.com (pripiši NOVO MESTO) NOVO! NOVO! DO POLETJA BREZ PLENIC KOPER 9. 6. 2017 ob 17h Prijava: ana@brezplenic.com (pripiši KOPER)... [Beri dalje] Preberi več »

Navdušena bodoča mamica

  Spoštovana Ana,   čez 2 meseca imam rok poroda prvega otročka in bom poskusila metodo, ki jo priporočaš. Namreč na podoben način sem navadila mojega psa (pred 10-imi leti),... [Beri dalje] Preberi več »

Oddaja: OTROŠTVO BREZ PLENIC

“V tokratni oddaji Preprosto naravno se z gostjo Ano Božič pogovarjamo o vzgoji dojenčkov brez plenic. Za vse starše in skrbnike, ki vas zanima, kako se navaja novorojenčka na bivanje... [Beri dalje] Preberi več »

Spektakel delavnice v Kopru

Prečudovita energija na včerajšnji delavnici DOJENČKI BREZ PLENIC v Kopru je vsekakor naredila prav poseben vtis name. Pravi spektakel na njej pa je zagotovo uprizoril prav mali Biser Sreče. Po pripovedovanju... [Beri dalje] Preberi več »

Mamina MOČ ljubezni...

  Perem, likam, kuham, pospravljam, vzgajam, se prilagajam, hodim v službo, študiram… Koliko različnih vlog premoremo kot mame v  današnjem času obvladovati… In na tisoče razlogov nam je moč najti kaj je... [Beri dalje] Preberi več »

Bližina, Najin popolni čas

Neskončno težko sem čakala čas, ko bom s svojim otrokom lahko v popolnem stiku več kot le dva dni skupaj. Bili so dnevi, ko tudi nama ni uspevalo…Bili so dnevi,... [Beri dalje] Preberi več »

"...to je največji uspeh najine starševske kariere..."

“Zdravo mamica Ana! Sem velika navdušenka nad tvojo knjigo in konceptom brez plenic. Imam 1 leto starega sinčka, ki ga imam doma večinoma brez plenic in ga dajem lulat in... [Beri dalje] Preberi več »

Odzivi bralcev

o-prirocnikuNOVO! Darilo za mamice! Priročnik za starše, Od rojstva brez plenic Prve misli bralcev, ki so priročnik za starše, Od rojstva brez plenic prebrali: Zeeelo lepa knjiga! Čudovito oblikovana, zelo berljiva, priročna, navdihujoča,... [Beri dalje] Preberi več »

Za Nežen Dotik otroka...

20160620_172314Brezpleničarstvo je nežna veščina komuniciranja z otrokom. Izločanje s starši se tako lahko začne v zgodnjih fazah otrokovega življenja. Postane ritual družine in je enačen z zadovoljevanjem ostalih osnovnih potreb. Kdaj... [Beri dalje] Preberi več »

O priročniku

o-prirocnikuPriročnik za starše Od rojstva brez plenic je namenjen vsem tistim, ki ljubijo naravno, ki ljubijo nežno, ki ljubijo mirno… Vsem Vam, ki vam je pomembno občutenje. Občutenje naših malih Biserov življenja... [Beri dalje] Preberi več »

Darilni bon

giftSte tudi vi med tistimi 90% oseb, ki ne veste, kaj kupiti novorojenčku… S čim razsvetliti in presenetiti… Sedaj na voljo v Sloveniji, prvi priročnik na temo brezpleničarstva. Razveselite vse... [Beri dalje] Preberi več »

Le zate...

  “To jutro bom stopila čez kup perila in te odpeljala v park, da se boš tam igral. To jutro bom pustila posodo… v pomivalnem koritu in ti dovolila, da... [Beri dalje] Preberi več »

Poletje – idealen čas za BREZ PLENIC

poletje1Prišlo je težko pričakovano poletje. Temperature so se povzpele visoko, kar seveda pomeni, da je prišel najbolj idealen čas v letu, ko se lahko odločite, da boste otroku omogočili lahkotnejše... [Beri dalje] Preberi več »

Zakaj sem začela brez plenic?

summerLahko rečem, da so bili moji začetki uvajanja brez plenic zelo spontani. V to smer razmišljanja me je usmeril prav mlajši sin takoj po prihodu iz porodnišnice. S svojo neverbalno... [Beri dalje] Preberi več »

“Mami, zakaj otroci nosijo plenice?”

pleniceUstavila sem se v trenutku, ko je moje “Bitje življenja” pristopilo k meni in me vprašalo: “Mami, zakaj otroci nosijo plenice? Jih jaz nikoli nisem potreboval?” Zastal mi je dih in... [Beri dalje] Preberi več »

Posebna komunikacija z otrokom od rojstva na intuitivni ravni

namenSlišati se, se začutiti in svojim občutkom slediti… To je pot, ki nas lahko popelje v svet lastne izpopolnjenosti in izpopolnjenosti sveta, v katerem živimo. In še kako drži rek:... [Beri dalje] Preberi več »

Z dotikom k naravi

dotikLjudje delujemo… In s svojim vsakodnevnim delovanjem še kako oblikujemo prostor svojega življenja. Se mar zavedamo, da drobna nezavedno storjena dejanja, soustvarjajo našo celoto okoljskega bivanja? Želim si zavedanja… Želim... [Beri dalje] Preberi več »

Komu je namenjen priročnik?

o-prirocnikuPriročnik za starše Od rojstva brez plenic je namenjen vsem tistim, ki ljubijo naravno, ki ljubijo nežno, ki ljubijo mirno…   Vsem Vam, ki vam je pomembno občutenje. Občutenje naših... [Beri dalje] Preberi več »

Si predstavljate, da vaš otrok ne potrebuje plenic?

k-naraviAli si lahko v tem trenutku predstavljate, da vaš otrok ne bi več potreboval plenic? Tudi sama si nisem do nedavnega. Da otroci plenic sploh nikoli ne bi potrebovali, pa... [Beri dalje] Preberi več »

 

oglas knjigica