Če bi vedela, da bo tako…

 

Spomnim se trenutka, ko sva se odločila, da ju bova imela. Enega in nato takoj po štirinajstih mesecih drugega otroka.  Še zdaleč si morda nisva predstavljala, kaj lahko zares pričakujeva. Sicer pa kako naj bi si, če pa v resnici tega z izkušnjo še sama nisva doživela. Tako lepo je bilo namreč opazovati tekanje otrok, ki so imeli malo starostno razliko. Ker naju je tako močno klicalo, sva temu klicu sledila in mu tudi zaupala. Seveda pa se tudi spomnim zmajevanja glav nekaterih: ” A že? Kako pa to, da tako kmalu? O bosta že videla, kako bo…”

Da, spoznala sva kako je bilo. Še zdaleč ni bilo vse enostavno, priznam. Še zdaleč ni bilo tako kmalu videti tistega brezskrbenga tekanja, ki sva si ga pred rojstvom tako močno predstavljala. Trenutki, ko sta oba plezala po meni in na ves glas jokala, da bi me imela… Trenutki ko več nisem vedela, koga naj v naročje vzamem prvega, ker sta me naenkrat želela Oba. A prav v teh najtežjih trenutkih sem se (na)učila (pre)živeti.

Obstati… Ne oditi… Prositi… in Dajati.

In je bilo vredno. Za vsak njun nasmeh, ki nama ga podarita. Za vsak njun dotik in objem, ki nama ga podelita. Že dolgo časa sedaj tekata brezskrbno naokoli…

Danes si ne predstavljava, da ju ne bi imela. OBA.  In sem prav hvaležna tudi za vse tiste trenutke, ki smo jih morali znati, kot družina, skupaj premostiti. In če bi vedela da bo tako, bi se še enkrat ponovno tako odločila. Za OBA.

Ana Božič Biseri Sreče

 

______________________________________________________________________________

Sem Ana Božič Biseri Sreče, avtorica Priročnik za starše, Od rojstva brez plenic. Mamica dveh otrok, ki sta živela življenje brez plenic. Si želiš, tudi ti odkriti to mogočnost?

Klik na slikico in postani tudi ti ena izmed tisočih mamic, ki so skupaj z mano potrdile to mogočnost.  Otroci Vam bodo hvaležni za to.  

Klik – klik na slikico in dobrodošli v Svetu Brezpleničarstva —>