Za Nežen Dotik otroka…

20160620_172314

Brezpleničarstvo je nežna veščina komuniciranja z otrokom. Izločanje s starši se tako lahko začne v zgodnjih fazah otrokovega življenja. Postane ritual družine in je enačen z zadovoljevanjem ostalih osnovnih potreb.

Kdaj natanko naj se začne ni določeno, vendar prej kot tej komunikaciji sledite bolje je, saj imajo otroci prav v prvem letu življenja izrazit čut za reguliranje svojega lastnega izločanja.

Sama sem do teh spoznanj prišla preko lastne izkušnje, in v veliko veselje mi je, da mi sledi že na tisoče mamic.

Tistih, ki si želijo mojega znanja in ki želijo svojega otroka še bolje spoznati, ga videti globlje, ter ga začutiti in razumeti tudi drugačen način. Pomeni, da so tudi same v stiku s samim seboj, prepoznavajo čutenje v sebi in posledično ga občutijo tudi pri svojem otroku.

 

Po Sloveniji, kjer izvajam delavnice mamicam svetujem, da se najprej podkrepijo z znanjem iz priročnika, preden  pri odvajanju naredijo dotik pri otroku. Kajti prav nepravilni pristop, lahko včasih naredi več škode, ki pa lahko v otroku naredi globoki pečat.

Vsebino, ki jo nosim v sebi in je rastla v naši družini Vam nudi oporo in pomoč. Vsak otrok je individum, katere metode bodo ugajale Vašemu otroku, bosta preizkušala…

 

Moja izkušnja je tako moja zgodba,

Vaša zgodba pa se začne z Vami in z Vašim otrokom.