Si predstavljate, da vaš otrok ne potrebuje plenic?

k-naravi

Ali si lahko v tem trenutku predstavljate, da vaš otrok ne bi več potreboval plenic? Tudi sama si nisem do nedavnega. Da otroci plenic sploh nikoli ne bi potrebovali, pa se mi je zdelo povsem nemogoče. Danes pa lahko povem svojo zgodbo, saj sem v praksi odkrila prav to možnost.

Ne, otroci plenic v resnici sploh ne potrebujejo.

In če bi starši vedeli, da lahko to zelo enostavno dosežejo, jih ne bi nikoli več uporabljali.

Želim si, da bi se z otroki spoznali globlje in da bi znali prepoznavati tudi njihovo posebno vrsto komunikacije.

Saj so vendar »Bitja življenja«, tista čudovita bitja, ki smo jih ustvarili za ta svet. Nekaj najdragocenejšega, po čemer smo hrepeneli, nekaj, kar nam osmišlja in bogati življenje …

Biseri sreče

Ana Božič, avtorica priročnika za starše, opisuje koncept brezpleničarstva skozi svojo izkušnjo. Spodbuja neuporabo plenic pri otrocih že od njihovega rojstva dalje. Na ta način pri otrocih ponovno obudimo fiziološke sposobnosti naravnega izločanja, ki so nam vsem ljudem prirojene.

S tem ne bomo samo prihranili, ampak obenem ogromno prispevali k boljšemu zdravju otrok in ohranjanju okolja. In kar je zelo pomembno – z otrokom se popolnoma povezali ter bili sposobni celostno prepoznavati in zadovoljevati njegove osnovne potrebe po naravnem delovanju.


Biseri sreče