Zakaj sem začela brez plenic?

summer

Lahko rečem, da so bili moji začetki uvajanja brez plenic zelo spontani. V to smer razmišljanja me je usmeril prav mlajši sin takoj po prihodu iz porodnišnice.

S svojo neverbalno komunikacijo je oddajal izrazite, meni dotlej nenavadne signale. Lahko bi jih opazila, lahko pa, priznam, jih tudi ne bi. Vendar sem jih zaznala in hvaležna sem svoji intuiciji za to.

Anej mi je s svojim posebnim vedenjem želel nekaj sporočiti. Jokal je, kot bi mi želel nekaj povedati. Postal je posebno nemiren in se hkrati tudi zelo napenjal. A to ni bilo enkratno vedenje – ponavljalo se je v točno določenem časovnem zaporedju.

Sprva sem pomislila, kot vse mamice, da ima krče, saj je bilo na videz povsem enako. Omenjeno stanje je dandanes kar nekakšen »hit« pri dojenčkih. Povsod lahko slišimo, da bo pač minilo in da tudi kapljice kaj dosti ne pomagajo.

Morda so bili tudi pri nas prisotni krči in uravnavanje prebavnega sistema, a jaz sem začutila drugačnost. Moj otrok je želel izločati blato, vendar ne sam. V trenutku njegove največje nemirnosti sem mu odvila plenico. In zgodilo se je. Izločil je blato.

To pa res ni nekaj nenavadnega, boste dejali. Sprva sem tudi sama mislila, da je bilo zgolj naključje, toda hitro sem sprevidela, da je izločal blato vedno in samo takrat, ko sem mu plenico odstranila.

In tako sva se ujela.

Njegov signal, moje odvijanje pleničke, položaj, kakanje in velikokrat tudi lulanje.

Najina intuitivna raven se je povezala in svoje »Bitje življenja« sem v polnosti začutila. In kar je najpomembnejše, pripravljena sem ga bila razumeti.

Njegova hvaležnost, ki mu je zatem sijala iz oči, mi je bila dovolj velik razlog, da sem s tovrstnim početjem tudi nadaljevala.

Več v poglavju Komunikacija pri novorojenem sinu


 

Sem Ana Božič Biseri Sreče, avtorica Priročnik za starše, Od rojstva brez plenic. Mamica dveh otrok, ki sta živela življenje brez plenic. Si želiš, tudi ti odkriti to mogočnost?

Klik na slikico in postani tudi ti ena izmed tisočih mamic, ki so skupaj z mano potrdile to mogočnost.  Otroci Vam bodo hvaležni za to.  (Ne spreglej akcije: Do poletja BREZ POŠTNINE  🙂

obišči delavnice po Sloveniji – online delavnice – svetovanja

Klik – klik na slikico ——>

oglas knjigica

 


Biseri sreče