Korak naprej – ZGODBA MAMICE – 3. del

Korak naprej – 3.del
Ljudje smo tako narejeni, da ko nekaj dosežemo, želimo več, če seveda obstaja možnost nadaljevanja. Moj glavni cilj je bil, da otrok lula izven plenice. Zaradi mene lahko polula vso pohištvo, vse stene, mene, partnerja, vse, vse…, samo da ne lula v plenico. Po nekaj tednih pa se mi je začela ponujati ideja položaja lunice.

To bi olajšalo vse skupaj in zmanjšalo kupe tetra plenic, s katerimi sem lovila njegovo lulanje.
Enkrat sem sinka odvila, ga vzela v naročje in ga dala v položaj lunice.

29388842_10216124945862713_5110834654099854885_nZraven sem mu govorila: “luli in kaki” . Tako sva bila nekaj minut, dokler se ni začel zvijati in jokati. Takoj, ko sem ga odložila, se je polulal.
Več kot očitno je pokazal, da mu lunica ni všeč, da se ne more sprostiti. Kako se le bi, saj sem bila sama popolnoma nesuverena.
“Ana, na pomoč!” Pisala sem Ani in jo prosila za nasvet. Otrok je lulal in kakal v leže, večino časa je bil suh, kako zamenjati položaj???
Njen odgovor je bil res srčen. Iz njega se je čutila nežnost in materinska ljubezen, katere sem se tudi sama kasneje poslužila. “Primi ga nežno, ga privij k sebi in ga nato z občutkom obrni.

Otrok se mora počutiti varnega.” Naslednje izločanje je bilo v položaju lunice! Od takrat naprej je lunica zakon!
Res občudujem Ano, kako je prodorna s svojimi nasveti.
Za konec naj opišem še eno naših prigod: Z mojimi starši živimo daleč narazen.

 

 

Vsakič, ko sta prišla na obisk, se je morala mami prilagajati na nove ukrepe. Najprej 2 tedna eko pleničke za 1x-no uporabo, nato pralne, nato ga odvij ob vsakem joku, nato lunica v kahlico.

Ampak moja mami se ni dala. Brez problema je sledila. Pokazala sem ji nov pristop in si nato dovolila iti na krajši sprehod. Niti približno nisem pričakovala, da se bo kar takoj lotila novega načina.
Ko sem prišla nazaj, sta me pričakala partner ves moker in nasmejana mami.

Povedala sta mi, kako je potekalo lulanje v kahlico:

Ker je bilo zanjo prvič, ni kahlice pravilno postavila. Sinko je začel lulati in vse je neslo mimo. V paniki je poklicala partnerja. Pritekel je v sobo, kjer je ona z dojenčkom v položaju lunice stopickala sem in tja. Tamal je še kar lulal in partner se ni uspel umikati curku 😊.
Vesela sem, da sta vse skupaj obrnila na hec 😊.